Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 1 - 10 (van 167)

 • Boekenmatchmaker Bekijk details

  18 januari 2024

  Boekenmatchmaker: Vind Jouw Perfecte Leesmatch! De hele maand februari staan de bibliotheken in het teken van de liefde. In een aantal van onze vestigingen hebben we de ‘Blind date met een Boek’ en in de andere vestigingen hebben we de ‘Boekenmatchmaker’.

 • De Bibliotheek op school op 98% van alle basisscholen in Noord-Fryslân Bekijk details

  10 januari 2024

  Vanaf dit schooljaar werkt Bibliotheken Noord Fryslân samen met nog eens 27 basisscholen om taalontwikkeling, leesbevordering en mediawijsheid onder kinderen te stimuleren. Ook deze scholen krijgen een officiële Bibliotheek op school, de meer dan 2600 leerlingen van deze basisscholen zijn hiermee verzekerd van inspirerende (digitale) jeugdboeken en een uitdagende lees- en leeromgeving.

 • Nieuw: LEES-app voor jongeren Bekijk details

  7 december 2023

  Er is een nieuwe app, speciaal voor vmbo-leerlingen en mbo-studenten. Met de LEES-app krijgen deze jongeren een jaar lang gratis toegang tot 120 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd. Doel van de app is om het leesplezier onder jongeren te stimuleren en hen bekender te maken met de mogelijkheid om digitaal te lezen en luisteren via de online Bibliotheek.

 • Sloop dit Boek! Bekijk details

  7 december 2023

  Sloop dit Boek is een gloednieuwe lessenserie van de Bibliotheek voor leerlingen uit de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Met Sloop dit Boek gaan leerlingen met verschillende teksten aan de slag, ze lezen (voor) en gaan op onderzoek, maar ze mogen ook hun boek op allerlei manieren slopen! De pilot ging van start op OSG Singelland in Surhuisterveen.

 • Wat vond u ervan? Bekijk details

  30 november 2023

  In november, tijdens Heel Nederland Leest kreeg iedereen van ons Sonny Boy cadeau. Heeft u ‘m al gelezen? Ook organiseerden we interessante lezingen over sporen van het slavernijverleden, vertoonden we de verfilming van Sonny Boy en kwam schrijfster Annejet van der Zijl bij ons bezoek. We horen graag wat u van Heel Nederland Leest vond. Tot 29 december kunt u online een korte enquête invullen. We stellen het op prijs als u meedoet. Alvast bedankt!

 • Sporen van het slavernijverleden in Dokkum, Franeker en Harlingen Bekijk details

  21 november 2023

  24, 25 en 26 november organiseert Bibliotheken Noord Fryslân lezingen over de sporen van het slavernijverleden in respectievelijk Dokkum, Franeker en Harlingen. De lezing is onderdeel van Heel Nederland Leest, iedereen krijgt in de maand november een boek van de bibliotheek cadeau: Sonny Boy van Annejet van der Zijl. Dat boek heeft bijgedragen aan het bespreken van de complexe geschiedenis van Nederland. Slavernij werd in de Nederlandse koloniën formeel afgeschaft in 1863, maar de gevolgen en erfenis...

 • Holwert viert opening huiskamerbibliotheek! Bekijk details

  13 oktober 2023

  Samenlevingsschool De Tijstream, MFA De Ynset en Bibliotheken Noord Fryslân hebben hard gewerkt om een huiskamerbibliotheek in Holwert te realiseren en zijn trots dat deze nu open is voor iedereen in Holwert en omgeving! Door de kleine bibliotheek in het dorp zijn boeken altijd dichtbij. Dat helpt bij het ontwikkelen van de taalvaardigheid van kinderen én volwassenen.

 • Week van de Opvoeding Bekijk details

  2 oktober 2023

  Van 2 t/m 8 oktober is het de Week van de Opvoeding.

 • Prachtig nieuws! Mensen maakten meer gebruik van de bibliotheek in 2022 Bekijk details

  15 september 2023

  In 2022 organiseerden bibliotheken veel meer activiteiten dan een jaar eerder. Ook waren meer mensen lid van de bibliotheek, en werden meer boeken uitgeleend. Gemiddeld wonen mensen op 1,8 km afstand van een bibliotheeklocatie, en is in een kwart van alle huishoudens minimaal één persoon lid van de bibliotheek. De afstand tot de bibliotheek is op Schiermonnikoog het kortst: 600 meter.

 • Kabelnoord voegt zich bij werkgroep Digitale Vaardigheden Bekijk details

  25 juli 2023

  In het voorjaar van 2023 is de werkgroep Digitale Vaardigheden opgericht en heeft de werkgroep een intentieverklaring getekend. De partijen die ondertekend hebben willen hiermee het startschot geven aan de versterking van digitale vaardigheden onder inwoners in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel. De deelnemende partijen die gezamenlijk actief aan de slag gaan zijn Het Bolwerk, Stjoer, Bibliotheken Noord Fryslân, NHL/Stenden, Sûnenz en Kennislab NOF.

Paginanavigatie