Nieuws

Resultaat 21 - 30 (van 170)

 • Huiskamerbibliotheek Vrouwenparochie geopend Bekijk details

  21 april 2023

  Op 21 april opende wethouder René de Vries van Gemeente Waadhoeke de huiskamerbibliotheek van Vrouwenparochie, gevestigd in basisschool SWS De Fierljepper. Door de kleine bibliotheek in het dorp, ontwikkeld door de school en de bibliotheek, zijn boeken altijd dichtbij. Dat helpt bij het ontwikkelen van de taalvaardigheid van kinderen én volwassenen. ‘De huiskamerbibliotheek is bovendien een mooie manier om het dorp en de school nog meer met elkaar te verbinden’, zegt directeur Jeroen Wagenaar. ‘Ze...

 • Bestuurswissel Stichting Wodant Bekijk details

  13 april 2023

  Op 12 april vond in Bibliotheek Dokkum een bestuurswissel plaats binnen Stichting Wodant. Stichting Wodant wil kinderen stimuleren te gaan lezen en doet dit met projecten als de Dantumadielse Kinderjury. Ietsje de Boer trad af en heeft de functie van secretaris overgedragen aan Roelof Akse.

 • Bezoekersonderzoek, doe je mee? Bekijk details

  11 april 2023

  Wij zijn benieuwd hoe we jouw bezoek nóg leuker kunnen maken. Daarom doen wij onderzoek naar je wensen en behoeften. Voor dit onderzoek zijn wij op zoek naar bibliotheekbezoekers die géén lid zijn. Doe je mee? Je maakt kans op mooie prijzen!

 • Samen aan de slag met digitale geletterdheid Bekijk details

  30 maart 2023

  Stichting Welzijn Het Bolwerk, Stjoer, Bibliotheken Noord Fryslân, NHL Stenden, Sûnenz en Kennislab Noordoost Friesland ondertekende samen de intentieverklaring digitale vaardigheden. Samen gaan we aan de slag om de digitale vaardigheden van inwoners in de gemeenten Noardeast-Fryslân en Dantumadiel te versterken.

 • Lotte en Sven de beste voorlezers! Bekijk details

  10 maart 2023

  Leerlingen van 25 scholen streden woensdag 8 maart om de titel regiokampioen Nationale Voorleeswedstrijd 2023. Elk jaar organiseert Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Koornbeurs in Franeker. De insteek: (voor)leesplezier stimuleren.

 • Sterrenkundewandeling en telescopen te leen Bekijk details

  7 maart 2023

  Wie de sterrenhemel van dichtbij wil bekijken, kan vanaf eind februari een echte telescoop lenen in de bibliotheken van Hallum en St.-Annaparochie. De telescopen worden uitgeleend op initiatief van het programma ‘Donkerte van de Wadden’ waar onder andere de Rijksuniversiteit Groningen aan meedoet. Maandag 6 maart (Hallum) en dinsdag 7 maart (St.-Annaparochie) zijn er ook sterrenkundewandelingen met een gids van Rijksuniversiteit Groningen.

 • Jildau en Ruben voorleeskampioen! Bekijk details

  24 februari 2023

  Op woensdag 22 februari organiseerde Bibliotheken Noord Fryslân de regionale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Nije Warf in Wâlterswâld. Kandidaten van maar liefst 26 basisscholen uit de regio Noordoost-Fryslân namen het tegen elkaar op voor een plekje in de provinciale ronde. Jildau Holwerda en Ruben van der Veen mogen zich voorleeskamioen van Noordoost-Fryslân noemen.

 • Hester en Ilse grote winnaars Bekijk details

  24 februari 2023

  Afgelopen woensdag 28 februari was het weer zo ver. De regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd in de Koornbeurs in Franeker. Maar liefst 26 schoolkampioenen deden deze keer mee van scholen uit de Waadhoeke, Harlingen, Vlieland en Terschelling. De presentatie was dit jaar wederom in handen van Sander Balk van Circus Salto en leesconsulent Lisa Fazzi.

 • Fedde en Esmee voorleeskampioen Bekijk details

  24 februari 2023

  Woensdagmiddag 6 maart was het de beurt aan de schoolkampioenen van Dantumadeel, Achtkarspelen, Noardeast Fryslân, Ameland en Schiermonnikoog. Maar liefst 36 schoolkampioenen zijn in de race om de 2 finaleplekken voor de provinciale ronde voor de Nationale Voorleeswedstrijd te bemachtigen. Dit jaar vond de Regionale ronde van de Voorleeswedstrijd plaats in Holwerd, in het M.F.A. De Ynset.

 • Fries Leesoffensief zet schouders onder stimuleren leesplezier en leesvaardigheid Bekijk details

  23 februari 2023

  Donderdag 23 februari start het Fries Leesoffensief. Het Fries Leesoffensief wil een boost geven aan het leesplezier van de Friese inwoners en daarmee de leesvaardigheid in heel Fryslân verhogen. Belangrijke Friese partners vormen samen een Leescoalitie en zij gaan de komende jaren leesinitiatieven ontwikkelen die bijdragen aan leesplezier en een betere leesvaardigheid. Met als doel dat binnen 10 jaar minimaal 90% van de Friese inwoners voldoende taalvaardig is.

Paginanavigatie