Nieuws

Resultaat 11 - 20 (van 170)

 • Zomers voordeel met de bieb Bekijk details

  17 juli 2023

  Of je deze zomer nu thuis blijft, of op vakantie gaat: de biebpas komt altijd van pas! We wensen je een hele fijne zomer!

 • 23 september 2023: Literair Festival Dokkum Bekijk details

  30 juni 2023

  Op 23 september 2023 vindt in de Bonifatiuskapel het Literair Festival Dokkum plaats, het grootste literaire festival van Friesland. En daar horen de grootste namen uit de Nederlandse literatuur bij!

 • Dantumadielse kinderen kiezen leukste boek Bekijk details

  29 juni 2023

  250 kinderen van de groepen 7 en 8 van tien Dantumadielse basisscholen deden de afgelopen maanden mee aan de Dantumadielse Kinderjury. Ze lazen vier boeken, besproken welk boek de eerste plek verdiende en gaven hun top 4 door aan de bibliotheek. Het leesbevorderingsproject is een samenwerking tussen Stichting Wodant en Bibliotheken Noord Fryslân. Als afsluiter komt schrijver Yorick Goldewijk in juli op bezoek bij de scholen.

 • Lyanne van Westen, medewerker Basisvaardigheden Bekijk details

  29 juni 2023

  Lyanne van Westen is in juni 2023 één jaar werkzaam bij Bibliotheken Noord Fryslân. Hoog tijd om kennis te maken met Lyanne.

 • Terugblik op Literair Festival Harlingen Bekijk details

  19 juni 2023

  Wat was het mooi! Literair Festival Harlingen was een groot succes. De tuin stroomde vol met de bijna tweehonderd bezoekers. Aandachtig luisterden ze naar Connie Palmen, ook naar eigen zeggen de grande dame van de Nederlandse literatuur. Ze werd geïnterviewd door Kirsten van Santen, die in haar jonge jaren alles van de schrijfster las. Een eer dus om haar te mogen interviewen, ze luisterde aandachtig, liet haar vragen niet de overhand nemen en dat werd door Connie Palmen zeer gewaardeerd.

 • Bibliotheken Noord Fryslân komt mei in leuk heitedei kado foar bern yn Achtkarspelen Bekijk details

  9 juni 2023

  Bern yn de leeftiid fan twa oant en mei seis jier yn Achtkarspelen krije de kommende wike in boekelizzer en in boekje fan skriuwster Lyda Dijkstra kado. It is de bedoeling dat se it boekje en de boekelizzer oan harren heit of fersoarger jouwe op heitedei. De yntinsje fan dy aksje is dat âlden, en yn dit gefal de heiten mear begjinne te foarlêzen mei harren bern.

 • 160 scholieren naar Jeugd Literair Festival Harlingen Bekijk details

  8 juni 2023

  Ruim 160 scholieren wonen het allereerste Jeugd Literair Festival bij in Harlingen. De leerlingen uit de vierde klas van RSG Simon Vestdijk krijgen een prachtig programma voorgeschoteld waarin alles draait om lezen en boeken. Het Jeugd Literair Festival is op vrijdag 9 juni, een dag later is het Literair Festival Harlingen, voor volwassenen, op dezelfde locatie: de tuin achter bibliotheek, boekhandel en museum aan de Voorstraat in Harlingen.

 • Bibliotheek Dokkum en Kollum vieren feest met wethouder, vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis Bekijk details

  2 juni 2023

  Vorige week donderdag 25 mei vierden vrijwilligers en deelnemers van het Digi-Taalhuis samen met wethouder Jouke Douwe de Vries feest in bibliotheek Dokkum. De aanleiding voor dit feestje is de certificering van het Digi-Taalhuis.

 • Dokter Leesplezier ook los in bieb van Dokkum Bekijk details

  1 juni 2023

  Om kinderen en jongeren te laten lezen, is leesplezier het belangrijkste. Hier weten lees- en mediaconsulenten Anita, Sietske en Christina van Bibliotheken Noord Fryslân alles van. Tijdens hun inloopuur van Dokter Leesplezier in de bieb van Dokkum geven zij kinderen en ouders boekentips wanneer lezen moeilijk of juist te makkelijk is. Na bibliotheken Hallum, Harlingen en St.- Annaparochie kunnen kinderen van 4 tot en met 18 jaar en hun ouders nu ook binnenlopen bij het gratis spreekuur van Dokter...

 • Met korting naar Un dia nobo? Bekijk details

  23 mei 2023

  Dit jaar is het 150 jaar geleden dat Nederland de slavernij in de voormalige koloniën afschafte. De periode van kolonialisme is een zeer pijnlijk, belangrijk en onderbelicht onderdeel van onze geschiedenis. En niet alleen is het een geschiedenis, het werkt door tot op de dag van vandaag. Vorig jaar heeft de regering haar excuses aangeboden voor het handelen van de Nederlandse staat in het verleden en de doorwerking daarvan naar het heden.

Paginanavigatie