Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Literair Festival Harlingen uitverkocht, nog wel tickets voor uitreiking Anton Wachterprijs

Gepubliceerd op: 28 mei 2024 22:46

De tickets voor Literair Festival Harlingen op 22 juni waren dit jaar in recordtempo uitverkocht. Fantastisch nieuws en niet verwonderlijk met de line-up. Zo werd onlangs bekend dat Adriaan van Dis deze zomer zomergasten presenteert. En Rob van Essen won twee weken geleden de Libris Literatuur Prijs 2024 met zijn nieuwe roman Ik kom hier nog op terug. Ook Harlinger dichter Sytse Jansma maakt kans op een mooie prijs, zijn bundel Rozige maanvissen is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs.

Gemeentemuseum Het Hannemahuis, Boekhandel Van der Velde en de Bibliotheek kunnen niet wachten tot het weer zover is. Zaterdag 22 juni is de vierde editie van Literair Festival Harlingen, in de prachtige tuin achter de culturele partners aan de Voorstraat, dat de afgelopen jaren liet zien een geweldige festivallocatie te kunnen zijn.

Voorafgaand aan Literair Festival Harlingen is van 13.00 tot 16.00 uur de uitreiking van de Anton Wachterprijs, de prijs voor het beste Nederlandstalige literaire prozadebuut van de afgelopen twee jaar. De vakjury maakte deze week de zes nominaties bekend: Het Objectief van Martien van Agtmaal; Een soort eelt van Rinske Bouwman; de roman W van Tiemen Hiemstra; Moeders. Heiligen van Dieuwertje Mertens; Xerox van Fien Veldman en De Beesten van Gijs Wilbrink. Juryvoorzitter Geart de Vries presenteert 22 juni het juryrapport en burgemeester Ina Sjerps reikt de prijs uit: een bedrag van 2000 euro en een beeldje van Anton Wachter.

En hoewel de kaartjes voor het Literair Festival in no-time waren uitverkocht, kan de bibliotheek literaire liefhebbers nog wel blij maken met kaartjes om de uitreiking van de Anton Wachterprijs bij te wonen. Het programma van de uitreiking is gevuld met muziek van cursisten van muziekschool Seewyn, de uitreiking van de Ina Dammanprijs, de feestelijke bekendmaking van de winnaar van de Anton Wachterprijs door de burgemeester en natuurlijk krijgt ook de winnaar de kans om zich tot het publiek te richten. De uitreiking bijwonen kan door een mailtje te sturen naar antonwachter@bnfrl.nl. Er is beperkt plek, dus wie deze mooie literaire middag wil bijwonen moet niet te lang wachten.