Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Over ons

Bibliotheek Noord-Fryslân telt veertien bibliotheken en één uitleenpost in negen gemeenten in het noorden van onze provincie. Het hart van de samenleving waar u altijd mag lezen, leren, werken of studeren. Waar we elkaar ontmoeten en met een bakje koffie een krantje lezen.

We zijn er voor iedereen: voor de allerkleinsten die graag naar verhalen luisteren, de jeugd die zichzelf ontwikkelen, de volwassenen die Nederlands willen leren en schrijven en de mensen met een bak aan levenservaring. Zelfs als het u niet lukt om bij ons langs te komen, dan komen we toch gewoon bij u!

Wij geven iedereen gelijke kansen op ontwikkeling.

Net uit de luiers of net in Nederland: wij kijken niet naar leeftijd, vaardigheidsniveau of achtergrond. Bij ons kunt u zich altijd ontwikkelen en ontplooien. Een leven lang leren. Volg workshops, activiteiten en lezingen of leen boeken en kom naar spreekuren.

Hoe we iedereen blijven inspireren? Door het digitale aanbod en het actuele aanbod van fysieke boeken te blijven verbeteren.

In de Bibliotheek bent u altijd wolkom!ANBI-status

Bibliotheek Noord Fryslân heeft een culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status. Dat betekent dat u een schenking of erfenis met 25% extra kunt aftrekken van de belasting. Bedrijven kunnen een gift met 50% extra aftrekken van de vennootschapsbelasting. Op de website van de Belastingdienst vindt u meer informatie

Wilt u de Bibliotheek steunen met een bijdrage? Neem contact met ons op óf maak het bedrag direct over op rekeningnummer NL50 RABO 0335412254 t.n.v. Bibliotheken Noord Fryslân. Vermeld bij het overmaken dat het om een gift gaat, dat is nodig als bewijs voor de belastingdienst.

Bekijk ons standaardformulier publicatieplicht ANBI


Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht bestaat uit de volgende leden:

  • Mevrouw Alie Schokker (voorzitter) (2019 -jul. 2023).
  • De heer Peter van den Broek (secretaris) (2019 - dec. 2026).
  • De heer Jouke Algra (2021 - jan. 2025).
  • Mevrouw Henni van Asten (2019 - jul. 2023).
  • De heer Henk de Groot (2021 - apr. 2025).