Op dit moment is er een storing in onze Wise-app. Kijk op onze klantenservice pagina wat u kunt doen. 

Nieuws

Resultaat 31 - 40 (van 167)

 • Taalplan Achtkarspelen: ‘Samen lezen stimuleren’ Bekijk details

  23 februari 2023

  Vanaf het consultatiebureau tot en met het voortgezet onderwijs is het stimuleren van taalvaardigheid, woordenschat en leesplezier bij kinderen van groot belang. Maandag deed wethouder Sierd Vegelin de feestelijke leesaftrap voor het primair onderwijs van Taalplan Achtkarspelen in It Vleckehûs in Surhuisterveen.

 • Samenwerking bibliotheek en Pier21 Bekijk details

  16 februari 2023

  Pier21 en het alle Friese bibliotheken hebben een meerjarige partnerschapsovereenkomst getekend, waarin alle partijen zich committeren aan het gezamenlijke doel: maatschappelijke thema’s zichtbaar en bespreekbaar te maken.

 • Blind date in de bieb Bekijk details

  3 februari 2023

  Het is bijna Valentijnsdag. Op zoek naar een date? Kom naar de bieb en ga op blind date met.... een boek! Tot en met 14 februari zijn er in tien van onze bibliotheken allemaal mooi ingepakte boeken die wachten om met iemand mee naar huis te gaan. Op basis van de openingszin van het boek bepaalt u of u het meeneemt en een kans geeft.

 • 8 feb. Kletskaarten yn it Frysk! Bekijk details

  19 januari 2023

  Praat mar Frysk wordt op 8 februari eenmalig Klets mar Frysk! Op die dag presenteren Mediajungle en Bibliotheken Noord Fryslân namelijk de Friese editie van de Kletskaarten. De kletskaarten brengen het gesprek over de online wereld op gang én stimuleren de Friese taal. Zowel de bibliotheek als Mediajungle is grutsk op het resultaat!

 • Samenwerking bibliotheek, boekhandel en Westereen Handelscentrum bestendigd Bekijk details

  12 januari 2023

  Ook de komende drie jaar zijn de leden van Bibliotheken Noord Fryslân ervan verzekerd dat ze de nieuwste boeken snel kunnen lenen. De jarenlange samenwerking tussen Boekhandel van der Velde, het Westereen Handelscentrum en Bibliotheken Noord Fryslân is op 12 januari bevestigd met een driejarig contract.

 • MUP Dokkum Bekijk details

  12 januari 2023

  Bij 1 op de 10 meisjes en vrouwen in Nederland die in armoede leven is thuis soms geen geld voor menstruatieproducten. Ook in Noardeast-Fryslân zijn er nog te veel vrouwen en meisjes die te maken hebben met menstruatie-armoede.

 • Koud thuis? Kom er warm bij zitten Bekijk details

  7 december 2022

  Alle bibliotheken in Nederland zijn warme kamers. Dit is een initiatief van het Leger des Heils dat alle verwarmde openbare plekken in kaart heeft gebracht voor mensen die de komende winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt.

 • Jou in bern in boek is los! Bekijk details

  28 oktober 2022

  It wie 28 oktober feest yn it Tillehûs yn Koatstertille. Wethâlder Aant Jelle Soepboer rikte dêr it earste boek fan de 16e edysje fan ‘Jou in bern in boek’ út oan Jurre en syn klassegenoatsjes fan basisskoalle De Merlettes yn Koatstertille. Dit jier is it boek De Goargels it kado, skreaun troch kabaretier Jochum Meijer.

 • Weggeefkast Hallum wordt volop gebruikt Bekijk details

  28 oktober 2022

  De Weggeefkast bij Bibliotheek Hallum voorziet in een behoefte. Het principe van ‘Neem mee wat je nodig hebt en geef wat je over hebt’ blijkt te werken. Elke dag komen mensen gratis voedingswaren of verzorgingsproducten ophalen. Vanuit het dorp zijn mensen erg betrokken en vullen de kast met wat ze kunnen missen. Joop Seepma van MFC Trefpunt en de medewerkers van de bibliotheek vullen de kast ook dagelijks bij. Inbreng van goederen is nog steeds erg welkom.

 • Wij zoeken verhalenvertellers! Bekijk details

  11 oktober 2022

  Één avond waarop in de hele provincie verhalen worden verteld, door wie dat maar wil, aan iedereen die ze maar horen wil; dat maakt Verhalenavond een uniek evenement. Het thema van dit jaar is ‘De Ommekear.’ We kennen allemaal een moment, waarop ons leven een grote wending nam: De Ommekeer/ De Ommekear. Verhalen geïnspireerd op zo’n gebeurtenis behoren tot de mooiste om te vertellen en om naar te luisteren. Wil jij jouw verhaal delen? We zoeken nog verhalenvertellers in Harlingen en Dokkum.

Paginanavigatie