Expositie St.-Annaparochie

Gepubliceerd op: 10 oktober 2024 15:26

In Bibliotheek St.-Annaparochie is nog tot en met 19 oktober de expositie Onschuldig balanceert in tegenstellingen te zien. De schilderijen geven bezoekers een kijkje in het leven van kinderen uit oorlogslanden. De kunstwerken zijn gemaakt door vluchtelingen.

De expositie over onschuld in contrasten, eerder te zien in o.a. Rotterdam, is nog tot en met 19 oktober te zien in Bibliotheek St.-Annaparochie. Het is een initiatief van Kunsthalte, een groep waar immigranten met een interesse in kunst samenkomen, kennis uitwisselen over moderne en traditionele kunst en tentoonstellingen organiseren. Zoals dus nu in St.-Annaparochie, waar bezoekers via kunst het verhaal van vluchtelingen kunnen zien.

De expositie werd zaterdag 28 september feestelijk geopend met heerlijk hapjes, muziek en workshops. Wethouder De Vries van gemeente Waadhoeke was aanwezig bij de opening (foto). Het werk op de foto is geschonken aan de bibliotheek en krijgt een permanente plek in het gebouw.

De tentoonstelling is een samenwerking tussen Bibliotheken Noord Fryslân, de Doarpskeamer van Stjoer, stichting Krokus, Kunsthalte en NWC de Opstap.