Bibliotheek Schiermonnikoog podium MMATL

Gepubliceerd op: 8 oktober 2024 21:33

Nog even en het is zover: van 14 tot en met 17 november is Meet Me at the Lighthouse (MMATL), hét literatuurfestival van Schiermonnikoog. MMATL wordt gemaakt uit liefde voor literatuur, cultuur en natuur. Op 17 locaties op het eiland staat het bol van de literatuur. Natuurlijk ook in de bibliotheek!

16-11 Voorleesuurtje

Kom luisteren naar een meeslepend verhaal en droom lekker weg bij alle gebeurtenissen uit een van de mooiste jeugdboeken, in de fijne omgeving van Bibliotheek Schiermonnikoog. Het voorleesuurtje is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 5 tot 10 jaar. Ook als je niet lid bent van de(ze) bibliotheek, ben je welkom!

tickets

16-11 Leesclub Jaap Robben

In een intieme setting in Bibliotheek Schiermonnikoog ga je in gesprek met schrijver Jaap Robben. Hij werd bekend met Birk maar schreef Schemerleven en Zomervacht, alle drie prachtige romans over unieke personages die door Jaap een stem hebben gekregen in de literatuur. Luister naar deze bijzondere stemmen in een vraaggesprek met de auteur.

tickets

17-11 Workshop haiku schrijven

Verspreid over het eiland liggen de haiku’s van Jan Loman. Loman had een speciale band met het Wad en met Schiermonnikoog in het bijzonder. Jan Loman schreef ook Haiku-gedichten. Een haiku is een Japanse vorm van dichtkunst en bestaat uit drie regels met vaststaande lettergreepverhoudingen, waarin een emotionele waarneming of filosofische gedachte is vastgelegd. Een aantal is vereeuwigd in Belgisch hardsteen en heeft een plek gevonden op paden of gevels op Schiermonnikoog en op het vaste land van Friesland. Deze markeren belangrijke momenten en plekken in zijn levensloop.

meer info