Janneke Brakels sluit haar tour door Noord-Friesland af in Kollum

Gepubliceerd op: 12 mei 2022 16:07

Afgelopen maand reisde Janneke Brakels heel Noord-Friesland af met haar kindervoorstelling ‘Maar eerst vang ik een monster’. In negen bibliotheken van Harlingen tot Surhuisterveen liet ze peuters dansen, zingen en mee fantaseren over het verhaal.

Speciale kindervoorstelling

Speciaal voor de bibliotheek heeft Janneke een voorstelling gemaakt bij het prentenboek van het jaar. Dit jaar was dat ‘Maar eerst ving ik een monster’ van Tjibbe Veldkamp.

Het prentenboek van het jaar is onderdeel van de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen staan in het teken van voorlezen aan kinderen. Kinderen van 0 – 6 jaar die worden voorgelezen ontwikkelen een groter woordenschat, krijgen een beter taalgevoel en taalbegrip.  Kinderen die op jonge leeftijd regelmatig voorgelezen worden, leren later sneller zelf lezen en hebben minder moeite met spellen en begrijpend lezen.

Wist je dat kinderen gratis lid zijn van de Bibliotheek? En schrijf jij je kind in bij de bibliotheek, dan mag ook jij drie maanden gratis gebruik maken van de Bibliotheek.