Gastlenen

Met uw bibliotheekpas kunt u bij alle bibliotheken in Nederland boeken lenen. Handig voor als u op vakantie gaat in eigen land: hoeft u geen koffer vol boeken mee te slepen!

Wilt u af en toe in een andere bibliotheek materialen lenen? Bijvoorbeeld in de plaats waar u werkt, studeert of op vakantie gaat? Dan kunt u gastlenen: lenen in een andere plaats, gewoon op uw eigen abonnement.

Hoe werkt het?
Neem bij uw eerste bezoek aan de gastbibliotheek uw bibliotheekpas en een geldig legitimatiebewijs mee. De bibliotheekmedewerker controleert uw pas en identiteit. Is uw bibliotheek aangesloten bij het landelijk systeem, dan kunt u uw eigen pas houden. Is dit niet het geval, dan krijgt u een lenerspas van ons. Hiermee kunt u direct materialen lenen in de gastbibliotheek. U kunt in de gastbibliotheek ook reserveren en verlengen. De voorwaarden van de gastbibliotheek zijn van toepassing op de materialen die u daar leent. En wilt u bij meerdere bibliotheken gastlenen? Dat kan natuurlijk ook!

Gastlenen bij Bibliotheken Noord Fryslân

Als u komt gastlenen bij Bibliotheken Noord Fryslân dan zijn er een paar dingen die u moet weten:

  • Het reglement van de gastbibliotheek is van toepassing. U kunt ons reglement terug vinden op onze website of volg de link. 
  • De klant krijgt de herinneringen, reserveringen etc. van gastbibliotheek.    
  • Gastleners kunnen 10 materialen lenen, ongeacht wat in eigen bibliotheek is geleend.
  • Materialen dienen in de bibliotheek waar ze zijn geleend, ook teruggebracht te worden.  
  • Bibliotheken Noord Fryslân is boetevrij.